Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβανς: Η Fed δεν πρέπει να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων

Μια αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να καθυστερήσει την άνοδο του πληθωρισμού στο στόχο του 2%, προειδοποίησε ο αξιωματούχος της Fed, Tσαρλς Έβανς.

Εβανς: Η Fed δεν πρέπει να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να κρατήσει την νομισματική πολιτική αμετάβλητη μέχρι να υπάρξουν «ξεκάθαρες ενδείξεις» ανοδικής πορείας στους μισθούς και στις τιμές, δήλωσε τη Δευτέρα ο αξιωματούχος της Fed, Τσαρλς Έβανς.

«Πρέπει να αποφύγουμε τη λήψη μέτρων που μπορεί να παρερμηνευτούν ως μια έλλειψη ανησυχίας για το outlook του πληθωρισμού, σημείωσε ο κ. Έβανς σε ομιλία του στο Μίτσιγκαν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος τόνισε πως η αύξηση των επιτοκίων, χωρίς νέες ενδείξεις για τον πληθωρισμό, θα μπορούσε να καθυστερήσει την άνοδο του πληθωρισμού στο στόχο του 2%.

Μετά το 2008 ο πληθωρισμός είναι σχεδόν διαρκώς κάτω από το στόχο του 2% της Fed, επισήμανε, οδηγώντας πολλούς ανθρώπους στο συμπέρασμα ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υποτονικός.

«Ανησυχώ ότι οι προσδοκίες για χαμηλό πληθωρισμό μπορεί να έχουν μεγάλη επιρροή στη διατήρηση του πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα για κάποιο διάστημα» ανέφερε.

«Στα τελευταία στοιχεία δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι πληθωρισμός ανέβει σύντομα προς το στόχο» υπογράμμισε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v