Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ το Σεπτέμβριο

Η ζήτηση επιβραδύνεται στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Πτώσεις σε Γερμανία και Βρετανία αντισταθμίστηκαν από αυξανόμενη ζήτηση στην Ιταλία και στην Ισπανία, ενώ άνοδο παρουσίασε και η γαλλική αγορά.

Υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ το Σεπτέμβριο

Πτώση εμφάνισαν το Σεπτέμβριο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ, καθώς επιβραδύνθηκε η ζήτηση για επιβατηγά οχήματα στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 2% το Σεπτέμβριο σε 1,43 εκατ. οχήματα, τόνισε η ACEA. Η υποχώρηση αποδίδεται κατά ένα μέρος στη σύγκριση με τον περσυνό Σεπτέμβριο, καθώς πριν ένα χρόνο οι εγγραφές ανήλθαν σε ιστορικό υψηλό, επεσήμανε πάντως.

Η Ένωση εξήγησε πως οι υποχωρήσεις 3,3% και 9,3% που σημειώθηκαν σε Γερμανία και Βρετανία αντίστοιχα, αντισταθμίστηκαν μερικώς από την αυξανόμενη ζήτηση στην Ιταλία και στην Ισπανία. Στις δύο αυτές αγορές, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 8,1% και 4,6% αντίστοιχα. Η Γαλλία εμφάνισε άνοδο της τάξης του 1,1%.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν χαμηλότερες πωλήσεις, καθώς η ζήτηση επιβραδύνθηκε στην εγχώρια αγορά. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,7% για την BMW και 1,2% για την Daimler, ενώ η αντίπαλος Volkswagen εμφάνισε πτώση 0,9%.

«Το momentum σε κάποιες από τις πέντε βασικές αγορές της ΕΕ αρχίζει να επιβραδύνεται», παρατήρησε η ACEA σύμφωνα με το MarketWatch.

Για τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 3,7% σε 11,7 εκατ. οχήματα, από 11,2 εκατ. το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές, η Βρετανία ήταν η μοναδική που εμφάνισε πτώση: οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v