Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Airbus-Bombardier στο πρόγραμμα αεροσκαφών C-Series

Ο ευρωπαϊκός κολοσσός θα αποκτήσει το 50,1% στο πρόγραμμα του νέου αεροσκάφους της Bombardier, το μέλλον του οποίου ήταν αμφίβολο μετά την επιβολή δασμού 300% στην καναδική εταιρεία από τις ΗΠΑ.

Συνεργασία Airbus-Bombardier στο πρόγραμμα αεροσκαφών C-Series

Η Airbus συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο πλειοψηφίας στο πρόγραμμα C-Series της Bombardier, σε μια συμφωνία που μπορεί να επιτρέψει στην καναδική εταιρεία να παρακάμψει τους δασμούς των ΗΠΑ.

Ο ευρωπαϊκός κολοσσός θα αποκτήσει το 50,1% στο πρόγραμμα του νέου αεροσκάφους της Bombardier, το μέλλον του οποίου ήταν αμφίβολο μετά την επιβολή δασμού 300% στην καναδική εταιρεία από τις ΗΠΑ. Ο δασμός επιβλήθηκε μετά από διαμαρτυρία της Boeing ότι η Bombardier πούλησε τα αεροσκάφη C-Series σε «παράδοξα χαμηλές» τιμές.

Ενδεικτικό του μεγέθους των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Bombardier είναι ότι η Airbus δεν πλήρωσε τίποτα για το ποσοστό που απέκτησε. Η ευρωπαϊκή αεροπορική θα χρησιμοποιήσει την παγκόσμια ισχύ της και την εφοδιαστική της αλυσίδα για να προσφέρει προμήθειες, πωλήσεις, marketing και εξυπηρέτηση πελατών στο πρόγραμμα της Bombardier.

H Βoeing αντέδρασε άμεσα στη συμφωνία, αποκαλώντας την μια προσπάθεια να παρακαμφθούν οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

«Φαίνεται σαν μια αμφισβητούμενη συμφωνία ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστές που χρηματοδοτούνται από κυβερνήσεις, για να παρακαμφθούν τα πρόσφατα ευρήματα της αμερικανικής κυβέρνησης. Η θέση μας είναι πως όλοι πρέπει να παίζουν με τους ίδιους κανονισμούς» τόνισε η αμερικανική εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v