Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιρλανδία διαψεύδει τον Τραμπ- Δεν θα μειώσει τους εταιρικούς φόρους

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ισχυρισμός του προέδρου Τραμπ ότι προτείνουμε την μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων στο 8% είναι όντως ψευδής είδηση. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πλάνο», τόνισε στο κοινοβούλιο ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Η Ιρλανδία διαψεύδει τον Τραμπ- Δεν θα μειώσει τους εταιρικούς φόρους

Ο ισχυρισμός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ιρλανδία πρόκειται να περικόψει τους ήδη χαμηλούς συντελεστές εταιρικών φόρων είναι «ψευδείς ειδήσεις», δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Ακούω ότι η Ιρλανδία σκοπεύει να μειώσει τους εταιρικούς της φόρους από 12% σε 8%», δήλωσε την Δευτέρα ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ισχυρισμός του προέδρου Τραμπ ότι προτείνουμε την μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων στο 8% είναι όντως ψευδής είδηση. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πλάνο», τόνισε στο κοινοβούλιο ο Βαράντκαρ, έπειτα από ερώτηση για τη δήλωση Τραμπ.

Το ποσοστό 12,5% στη φορολογία επιχειρήσεων έχει μετατρέψει εδώ και χρόνια την Ιρλανδία σε επενδυτικό κέντρο από κολοσσούς όπως η Google και το Facebook, συγκεντρώνοντας επικρίσεις από Αμερικανούς πολιτικούς.

Ο φορολογικός συντελεστής επιβεβαιώθηκε εκ νέου στο ίδιο ποσοστό μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο ιρλανδικό κοινοβούλιο στον κυβερνητικό προϋπολογισμό του 2018.

«Ο συντελεστής μας φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων είναι 12,5%, παραμένει σε αυτό το ποσοστό για πάρα πολλά χρόνια, μέσα από αλλαγές πολλών κυβερνήσεων, και από περιόδους ύφεσης και ανάπτυξης...», συμπλήρωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει την επιθυμία του για την μείωση του εταιρικού φόρου από το 35% σε 20% για τον καλύτερο ανταγωνισμό ενάντια σε χώρες με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, όπως η Ιρλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v