Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντατικές προσπάθειες ανεύρευσης εξαφανισμένου υποβρυχίου

Με εντατικές προσπάθειες συνεχίζεται η αναζήτηση του υποβρυχίου της Αργεντινής, που εξαφανίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη. Πλοία «σαρώνουν» την περιοχή και ακολουθούν τη μοιραία διαδρομή του.

Εντατικές προσπάθειες ανεύρευσης εξαφανισμένου υποβρυχίου

Οι προσπάθειες εντοπισμού του υποβρυχίου της Αργεντινής, το οποίο έχει εξαφανιστεί από την περασμένη εβδομάδα, έχουν ενταθεί κατακόρυφα από πολυεθνική ομάδα αναζήτησης πλοίων και αεροσκαφών, λέει το Ναυτικό της χώρας.

«Έχουμε τριπλασιάσει την προσπάθεια αναζήτησης, με 10 αεροπλάνα», δήλωσε ο Gabriel Galeazzi, εκπρόσωπος της ναυτικής βάσης του Mar Del Plata της Αργεντινής και πρόσθεσε: «Έχουμε 11 πλοία από το Ναυτικό της Αργεντινής, από δήμους και από χώρες που συνεργάστηκαν με ερευνητικά πλοία όπως η Ουρουγουάη, η Χιλή, η Βραζιλία, το Περού, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά τα πλοία ακολουθούν την διαδρομή που έκανε το υποβρύχιο και σαρώνουν όλη την περιοχή. Έχουμε επίσης πλοία που κινούνται από βορρά προς νότο και από νότο προς βορρά».

Πλοία και αεροσκάφη, όπως αναφέρει το CNN, από τουλάχιστον επτά χώρες σκανάρουν το νότιο Ατλαντικό για το υποβρύχιο ARA San Juan, το οποίο έχει εξαφανιστεί από την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v