Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Marvell εξαγοράζει την Cavium για 6 δισ. δολάρια

Η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει την αντίπαλό της Cavium, κλείνοντας μια συμφωνία αξίας περίπου 6 δισ. δολαρίων. Ανοδο καταγράφουν οι μετοχές των δύο επιχειρήσεων. Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Marvel.

H Marvell εξαγοράζει την Cavium για 6 δισ. δολάρια

Η Marvell Technology συμφώνησε να εξαγοράσει την Cavium για περίπου 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Η εταιρεία θα πληρώσει τους μετόχους της Cavium με μετρητά (40 δολάρια ανά μετοχή) αλλά και ανταλλαγή μετοχών, σύμφωνα με ανακοίνωση. Μετά την ολοκλήρωση του deal, μέτοχοι της Cavium θα κατέχουν περίπου το 25% της Marvel.

«Είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός δύο πολύ συμπληρωματικών εταιρειών, που μαζί ισούνται περισσότερο από το άθροισμα των μεριδίων τους», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marvell, Matt Murphy. «Αυτός ο συνδυασμός επεκτείνει και διαφοροποιεί τη βάση εσόδων και μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια ευρύτερη σειρά διαφοροποιημένων λύσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Oι μετοχές της Cavium σημείωσαν άνοδο 7,4%, ενώ οι μετοχές της Marvell αυξήθηκαν κατά 1%.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Marvell να αναδιοργανώσει την επιχείρησή της, μετά από σκάνδαλο που οδήγησε στην απομάκρυνση ενός από τους ιδρυτές της.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Broadcom προσφέρθηκε να εξαγοράσει την Qualcomm για περισσότερα από 100 δισ. δολάρια, κίνηση που θα ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία στον χώρο της τεχνολογίας. Η Qualcomm απέρριψε την πρόταση, ωστόσο η Broadcom αναμένεται να συνεχίσει την προσπάθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v