Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Volvo προμηθεύει την Uber με 24.000 αυτο-οδηγούμενα οχήματα

Η εταιρεία Geely, που ανήκει στην Volvo, θα παράσχει στην Uber, SUV XC90 εξοπλισμένα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Η Uber δοκιμάζει τα πρωτότυπα αυτοκίνητα της Volvo για περισσότερο από ένα χρόνο, με οδηγούς ασφαλείας στο μπροστινό κάθισμα.

Η Volvo προμηθεύει την Uber με 24.000 αυτο-οδηγούμενα οχήματα

Η Uber σχεδιάζει να αγοράσει έως και 24.000 αυτοκίνητα αυτο-οδήγησης από τη Volvo, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της αμερικανικής επιχείρησης, από μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται για την κλήση ενός ταξί, σε ιδιοκτήτη και χειριστή στόλου αυτοκινήτων.

Όπως μεταδίδει το CNBC, o συνδυασμός των αυτοκινήτων της Volvo με το σύστημα αυτόματης οδήγησης της Uber βασίζεται στη σχεδόν τριετή σχέση τους και έρχεται ως απάντηση από την Uber, που έχει πληγεί από αγωγές σχετικά με το εμπόριο και από την αποχώρηση κορυφαίων ταλέντων.

Η εταιρεία Geely, που ανήκει στην Volvo, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα παράσχει στην Uber, SUV XC90 εξοπλισμένα με αυτόνομη τεχνολογία, ως μέρος μιας μη αποκλειστικής συμφωνίας από το 2019 έως το 2021.

Η αξία του ντιλ υπολογίζεται στα 1,4 δισ. δολάρια. 

Αν η Uber αγοράσει και τα 24.000 αυτοκίνητα, θα είναι η μεγαλύτερη παραγγελία για τη Volvo και η μεγαλύτερη πώληση στην βιομηχανία της αυτό-οδήγησης, δίνοντας την Uber, τον πρώτο εμπορικό στόλο της.

Η Uber δοκιμάζει τα πρωτότυπα αυτοκίνητα της Volvo για περισσότερο από ένα χρόνο, με οδηγούς ασφαλείας στο μπροστινό κάθισμα έτσι ώστε να παρέμβουν, εάν αποτύχει το σύστημα αυτόματης οδήγησης.

Τα αυτοκίνητα, θεωρητικά, θα είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής Uber για να παραλάβουν επιβάτες χωρίς οδηγό.

Η συμφωνία βασίζεται στη συμφωνία των 300 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η Volvo με την Uber, το περασμένο έτος και η οποία επικεντρώθηκε στη συνεργασία για το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση αυτοκινήτων με συστήματα αυτόματης οδήγησης, τα οποία απαιτούν διαφορετικά χαρακτηριστικά κατεύθυνσης, φρένων και αισθητήρων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v