Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Πούτιν-Άσαντ στο Σότσι

Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ σήμερα Τρίτη. Πούτιν και Άσαντ συμφώνησαν πως πρέπει να προχωρήσει η πολιτική διαδικασία για επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.

Συνάντηση Πούτιν-Άσαντ στο Σότσι
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ είχε στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους δυο άνδρες να συμφωνούν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους πως η προσοχή στον πόλεμο της Συρίας μεταφέρεται τώρα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην αναζήτηση πολιτικής λύσης.

Σε σχόλια που δημοσιοποίησε το Κρεμλίνο, ο κ. Πούτιν δήλωσε στον Σύριο ομόλογό του πως ήθελε να τον συναντήσει εν όψει της συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα στη Ρωσία με τους ηγέτες της Τουρκίας και του Ιράν.

Ο κ. Πούτιν δήλωσε επίσης πως την συνάντηση με τον κ. Άσαντ θα ακολουθήσουν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και με ηγέτες της Μέσης Ανατολής περιλαμβανομένου του Εμίρη του Κατάρ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η τηλεφωνική επικοινωνία του Πούτιν με τον Τραμπ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη.

«Εξακολουθούμε να έχουμε μακρύ δρόμο να διανύσουμε προτού επιτύχουμε μια πλήρη νίκη έναντι των τρομοκρατών. Όμως σε ό,τι αφορά την κοινή εργασία μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο έδαφος της Συρίας, αυτή η στρατιωτική επιχείρηση πράγματι τελειώνει».

«Νομίζω πως τώρα το σημαντικότερο, φυσικά, είναι να κινηθούμε στα πολιτικά ερωτήματα, και σημειώνω με ικανοποίηση την ετοιμότητά σου να εργαστείς με όλους εκείνους που θέλουν ειρήνη και μια λύση (στη σύγκρουση)», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στο Σότσι.

Ο κ. Άσαντ από την πλευρά του, είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι «σε αυτή τη φάση, ειδικά μετά την νίκη μας επί των τρομοκρατών, είναι προς το συμφέρον μας να προχωρήσουμε την πολιτική διαδικασία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v