Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Easyjet: Πώς κερδίζει από την κατάρρευση των άλλων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Easyjet δηλώνει ότι η εταιρεία ενισχύεται από την πτώση των άλλων αεροπορικών εταιρειών. Αναμένεται να ανέβουν οι τιμές στα εισιτήρια.

Easyjet: Πώς κερδίζει από την κατάρρευση των άλλων

Η EasyJet Plc δήλωσε ότι οι ναύλοι της αναμένεται να ανέβουν αυτό το χειμώνα, καθώς η εταιρεία ενισχύεται από την κατάρρευση των αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Monarch Airlines Ltd. με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και των περικοπών της κύριας ανταγωνιστικής εταιρείας Ryanair Holdings Plc.

Η κατάρρευση της Monarch και της γερμανικής Air Berlin Plc, η πτώχευση της ιταλικής εταιρείας Alitalia SpA και η κίνηση της Ryanair να κόψει δρομολόγια λόγω έλλειψης πιλότων, φέρνουν «καλά νέα στην EasyJet», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Carolyn McCall σε συνέντευξή της, σήμερα.

Οι μετοχές της EasyJet έφτασαν στο μέγιστο, από τον Ιούνιο του 2016, όταν το αεροδρόμιο Luton, δήλωσε ότι θα αυξηθούν τα έσοδα ανά θέση. Η κα. McCall που βρίσκεται στην ηγεσία της Easyjet μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ότι η αποδιοργάνωση των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών ωφέλησε την εταιρεία και ότι έδωσε στη δεύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης "θετική δυναμική" για να εισέλθει στο δημοσιονομικό έτος 2018. 

Όλα αυτά, την ώρα που επίσης ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη της χρήσης 2017 μειώθηκαν κατά 24%, καταγράφοντας καθαρά κέρδη 325 εκατ. στερλινών στην χρήση του 2017 που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι των 427 εκατ. στερλινών το προηγούμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v