Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Noυί: Η ΕΚΤ θα δείξει ευελιξία στην εφαρμογή των κανονισμών για τα NPLs

Oι κανονισμοί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν είναι δεσμευτικοί και ότι η ΕΚΤ θα εξετάζει την κάθε τράπεζα ξεχωριστά, δήλωσε η Ντανιέλ Νουί σε ομιλία της στη Φρανκφούρτη.

Noυί: Η ΕΚΤ θα δείξει ευελιξία στην εφαρμογή των κανονισμών για τα NPLs

Η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπερασπίστηκε το σχέδιο για υψηλότερες προβλέψεις για την κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ θα δείξει ευελιξία στην εφαρμογή της πρότασης.

Η ΕΚΤ έχει δεχθεί επικρίσεις τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στην Ιταλία, για την επιβολή γενικών κανόνων για το πόσα χρήματα πρέπει να βάλουν στην άκρη οι τράπεζες για να καλύψουν τα «κόκκινα» δάνεια.

Η Ντανιέλ Νουί έχει ήδη διαμηνύσει πως η πρόταση μπορεί να αναθεωρηθεί και να εφαρμοστεί αργότερα, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε σημερινή ομιλία της στη Φρανκφούρτη η κα Νουί τόνισε πως οι κανονισμοί για τις προβλέψεις δεν είναι δεσμευτικοί και ότι η ΕΚΤ θα εξετάζει την κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

«Δεν υπάρχουν αυτοματοποιημένες δράσεις» σημείωσε η ίδια. «Η καθοδήγηση μας προσφέρει τη βάση για έναν δομημένο διάλογο με κάθε ξεχωριστή τράπεζα» σημείωσε η κα Νουί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v