Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο υπέρ του αντιμεταναστευτικού διατάγματος Τραμπ

Σημαντική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του αιτήματος για άρση προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων εναντίον της εφαρμογής του. Ποιους πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ αφορά.

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο υπέρ του αντιμεταναστευτικού διατάγματος Τραμπ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως σε μια απόφαση που σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να εφαρμοστεί πλήρως το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, το οποίο απαγορεύει στους πολίτες έξι χωρών, κατά πλειονότητα μουσουλμανικού πληθυσμού (Τσαντ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Συρία και Υεμένη) να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Το δικαστήριο, όπου οι 2 εκ των 9 δικαστών ψήφισαν κατά, σύμφωνα με το Reuters, αποφάνθηκε υπέρ του αιτήματος της διοίκησης Τραμπ περί άρσης δύο δικαστικών αποφάσεων εναντίον της εφαρμογής, τις οποίες είχαν επιβάλει αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια και είχαν εν μέρει εμποδίσει να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

 Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί ως υποψήφιος ότι θα επέβαλε «πλήρες κλείσιμο των συνόρων για τους μουσουλμάνους που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v