Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η easyJet πήρε «πράσινο φως» από Ε.Ε. για το ντιλ με την AirBerlin

Η συμφωνία 40 εκατομμυρίων ευρώ θα καταστήσει την easyJet τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα στη γερμανική πρωτεύουσα. Τα σχέδια της easyJet δεν θα περιορίσουν τον ανταγωνισμό, δήλωσε η Μαργκέτ Βεστάγκερ.

Η easyJet πήρε «πράσινο φως» από Ε.Ε. για το ντιλ με την AirBerlin

Η easyJet έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη για την αγορά τμημάτων της Air Berlin, σε αντίθεση με την γερμανική Lufthansa, η οποία προσπαθεί να πείσει τους ρυθμιστικούς φορείς για τη δική της προσφορά για τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού της Air Berlin.

Η συμφωνία 40 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία περιλαμβάνει ορισμένες από τις δραστηριότητες της Air Berlin στο αεροδρόμιο Tegel, την μίσθωση έως και 25 αεροσκαφών τύπου A320 και την ανάληψη περίπου 1.000 πιλότων και μελών πληρώματος, θα καταστήσει την easyJet τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα στη γερμανική πρωτεύουσα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι η εξαγορά δεν θα βλάψει τον ανταγωνισμό, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του πρακτορείου στις 4 Δεκεμβρίου.

«Τα σχέδια της easyJet να αγοράσει συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία της Air Berlin δεν θα περιορίσουν τον ανταγωνισμό και την εγκρίναμε σήμερα», ανέφερε σε δήλωσή της η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκέτ Βεστάγκερ.

«Η απόφαση μας επιτρέπει στη easyJet να αυξήσει την παρουσία της στα αεροδρόμια του Βερολίνου και να αρχίσει να ανταγωνίζεται σε νέες διαδρομές προς όφελος των καταναλωτών» ανέφερε η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v