Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία Μέρκελ ότι το SPD θα εγκρίνει τις συνομιλίες για μεγάλο συνασπισμό

Η Γερμανία και η Γαλλία μπορούν και πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο σε πολλά ευρωπαϊκά ζητήματα, δήλωσε η Γερμανία καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Αισιοδοξία Μέρκελ ότι το SPD θα εγκρίνει τις συνομιλίες για μεγάλο συνασπισμό

H Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι αισιόδοξη πως οι Σοσιαλδημοκράτες θα εγκρίνουν την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων για την δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού στο συνέδριο του κόμματος αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Σε δηλώσεις που έκανε στο Παρίσι, η κα. Μέρκελ ανέφερε πως δεν βλέπει μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο φιλόδοξο όραμα του Γάλλου προέδρου Εμάνουελ Μακρόν για την Ευρώπη και τα βασικά σημεία στα οποία συμφώνησαν για την ευρωπαϊκή πολιτική τα δύο γερμανικά κόμματα στις διερευνητικές επαφές. 

«Η Γερμανία και η Γαλλία μπορούν και πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο σε πολλά ζητήματα (σχετικά με την Ευρώπη) και ως εκ τούτου καταλαβαίνω το ότι η Γαλλία περιμένει να αποκτήσουμε μια νέα κυβέρνηση» σημείωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον κ. Μακρόν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια πρόσθεσε πως δεν βλέπει απολύτως καμία διαφορά. «Είναι μια Ευρώπη που πρέπει να έχει κοινή εξωτερική πολιτική σε στρατηγικά ζητήματα, μια Ευρώπη που πρέπει να αναπτύξει τις δικές της αναπτυξιακές πολιτικές, μια Ευρώπη της άμυνας και είναι μια Ευρώπη που πρέπει να είναι οικονομικά ισχυρή» υπογράμμισε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε πως οι δύο χώρες μπορούν να σημειώσουν σχετικά γρήγορα πρόοδο σε μια σειρά από τομείς όπως η κοινή φορολογική δομή και η τραπεζική ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v