Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να ρυθμίσει το bitcoin

Η απαγόρευση ή ρύθμιση τέτοιων νομισμάτων δεν είναι στις αρμοδιότητες της ΕΚΤ, σημείωσε ο Μάριο Ντράγκι. Η τεχνολογία blockchain που χρησιμοποιείται, είναι «σχετικά υποσχόμενη» και αναμένει να φέρει «πολλά οφέλη», αλλά ακόμη δεν είναι ασφαλής για τις κεντρικές τράπεζες.

Ντράγκι: Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να ρυθμίσει το bitcoin

Δεν είναι δουλειά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κάνει ρυθμίσεις για το bitcoin, είπε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι σήμερα, ενώ προειδοποίησε τον κόσμο για τους κινδύνους που συνδέονται με το ευμετάβλητο κρυπτονόμισμα.

Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται οι φωνές που ζητούν από τις αρχές, συμπεριλαμβανομένων και των κεντρικών τραπεζών, ρύθμιση της αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων. Μια αγορά με τεράστιες διακυμάνσεις στις τιμές.

Ωστόσο ο Ντράγκι είπε σε βίντεο στο οποίο απαντούσε σε ερωτήσεις του κοινού ότι η απαγόρευση ή ρύθμιση τέτοιων νομισμάτων δεν είναι στις αρμοδιότητες της ΕΚΤ.

«Πολλοί από εσάς δημοσιεύσατε ερωτήσεις για το αν η ΕΚΤ θα απαγορεύσει τα bitcoins ή αν θα ασκήσει ρυθμίσεις στα bitcoins», είπε ο Ντράγκι. «Πρέπει να πω ότι δεν είναι ευθύνη της ΕΚΤ για να το κάνει».

Απαντώντας σε ερώτηση κάποιου από το κοινό για το αν θα πρέπει να αγοράσει bitcoin, ο Ντράγκι με σοβαρό τόνο τού είπε: «Ειλικρινά θα το σκεφτόμουν σοβαρά».

Ο Ντράγκι, σύμφωνα με το Reuters, σημείωσε ότι η αξία του έχει διακυμάνσεις πολύ πιο ευρείες από αυτές του ευρώ και ότι τα κρυπτονομίσματα δεν υποστηρίζονται από κάποιο δημόσιο θεσμό.

Πρόσθεσε ότι η τεχνολογία blockchain που χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές bitcoin είναι«σχετικά υποσχόμενη» και αναμένει να φέρει «πολλά οφέλη», βλέποντας πιθανή χρήση της για διακανονισμό πληρωμών. Ανέφερε πάντως ότι δεν είναι ακόμη αρκετά ασφαλής για χρήση από τις κεντρικές τράπεζες.

«Ενδιαφερόμαστε για αυτή την τεχνολογία αλλά δεν είναι ακόμη ασφαλής για κεντρικές τράπεζες και γι' αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε και να το ερευνήσουμε περισσότερο», είπε.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v