Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Πτώση στα ποσοστά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δείχνει δημοσκόπηση

H Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) πέφτει για πρωτη φορά κάτω από το 30%, στο 29,5%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) συρρικνώνεται στο 16,5%.

Γερμανία: Πτώση στα ποσοστά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δείχνει δημοσκόπηση

Η μακρά αναμονή για τον σχηματισμό κυβέρνησης φαίνεται ότι στοιχίζει στους δυνητικούς εταίρους, ενώ η εσωτερική αναστάτωση στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) το φέρνει σε ιστορικά χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά. Αντιθέτως, από την πολιτική ρευστότητα επωφελείται η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σε δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) πέφτει για πρωτη φορά κάτω από το 30%, στο 29,5%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) συρρικνώνεται στο 16,5%, με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) να βρίσκεται στο 15%. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 13%, η Αριστερά 11,5% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) παραμένουν στο 10,5%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ, ούτε η ενδεχόμενη επόμενη Πρόεδρος του SPD Αντρέα Νάλες θεωρείται από τους ψηφοφόρους ικανή να πετύχει την ανανέωση του κόμματος και να ανατρέψει τον συσχετισμό με την 'Αγγελα Μερκελ, σε ό,τι αφορά την απευθείας επιλογή Καγκελαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v