Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία UPS και Workhorse για την παραγωγή ηλεκτρικών ημιφορτηγών

Οι δύο εταιρείες ανέφεραν πως τα πρώτο 50 ημιφορτηγά θα έχουν αυτονομία 160 χιλιομέτρων και θα είναι έτοιμα μέσα το 2018.

Συνεργασία UPS και Workhorse για την παραγωγή ηλεκτρικών ημιφορτηγών

H United Parcel Service ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία παραγωγής φορτηγών Workhorse για την κατασκευή ηλεκτρικών ημιφορτηγών, τα οποία θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν δεκάδες χιλιάδες οχήματα από το στόλο της εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, oι δύο εταιρείες ανέφεραν πως τα πρώτα 50 ημιφορτηγά θα έχουν αυτονομία 160 χιλιομέτρων και θα είναι έτοιμα μέσα το 2018.

Η ταχυδρομική εταιρεία με έδρα την Ατλάντα έχει αυτή την στιγμή 35.000 ημιφορτηγά με κινητήρες βενζίνης ή ντίζελ που δραστηριοποιούνται σε αστικές και ημιαστικές περιοχές και τα οποία κάνουν διαδρομές που μπορούν να συγκριθούν με τα χιλιόμετρα που μπορούν να διανύσουν τα νέα οχήματα.

«Βλέπουμε αυτό το όχημα σαν κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αρένα των ηλεκτρικών φορτηγών» δήλωσε στο Reuters ο Κάλτρον Ρόουζ, υπεύθυνος για την συντήρηση του παγκόσμιου στόλου οχημάτων της UPS.

Τα ημιφορτηγά της Workhorse θα κοστίζουν περίπου όσο και τα συμβατικά ημιφορτηγά, αλλά έχουν χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v