Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεξικό: Αλμα 970% στις εισαγωγές καλαμποκιού από Βραζιλία

Οι Μεξικανοί εισήγαγαν συνολικά πάνω από 583.000 μετρικούς τόνους βραζιλιάνικου καλαμποκιού πέρυσι, ένα άλμα 970% σε σχέση με το 2016.

Μεξικό: Αλμα 970% στις εισαγωγές καλαμποκιού από Βραζιλία

Οι Μεξικανοί αγόρασαν δέκα φορές περισσότερο καλαμπόκι από την Βραζιλία την περασμένη χρονιά, εν μέσω ανησυχιών ότι η επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA μπορεί να διαταράξει τις προμήθειες από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της μεξικάνικης κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters.

Tο Μεξικό αναμένεται να αγοράσει ακόμα περισσότερο καλαμπόκι το 2018, κάτι που θα πλήξει τον γεωργικό τομέα των ΗΠΑ που προσπαθεί να αποτρέψει μια κατάρρευση της εμπορικής συμφωνίας NAFTA με το Μεξικό και τον Καναδά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Μεξικανοί εισήγαγαν συνολικά πάνω από 583.000 μετρικούς τόνους βραζιλιάνικου καλαμποκιού πέρυσι, ένα άλμα 970% σε σχέση με το 2016.

Οι αγορές έγιναν όλες τους τέσσερις τελευταίους μήνες του έτους, μετά από επισκέψεις Μεξικανών κυβερνητικών αξιωματούχων στην Βραζιλία και την Αργεντινή για την αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών κατά τους μήνες που ο Ντόναλντ Τραμπ απειλούσε να ακυρώσει την συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v