Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kίνα: Υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης η ασφαλιστική Anbang

Τον έλεγχο της Anbang θα αναλάβουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι για ένα χρόνο. Ο ιδρυτής της κινεζικής ασφαλιστικής διώκεται για απάτη.

Kίνα: Υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης η ασφαλιστική Anbang

Η κυβέρνηση της Κίνας ανέλαβε προσωρινά τον έλεγχο του ασφαλιστικού κολοσσού Anbang και θα ασκήσει δίωξη κατά του ιδρυτή της Γου Σιαοχούι για απάτη.

Πρόκειται για την πιο ηχηρή κίνηση στην εκστρατεία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ κατά της διαφθοράς και του υπερβολικού χρέους, ενώ προσφέρει ταυτόχρονα μια κρατική ασφάλιση για τα υψηλής απόδοσης επενδυτικά προϊόντα που πουλούσε η Anbang σε ορδές Κινέζων πολιτών.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν πως η Anbang είχε παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη φερεγγυότητα της εταιρείας. Ανέφεραν επίσης πως θα αναδιαρθρώσουν τη μετοχική δομή της Anbang, θα εισάγουν ανθρώπινο κεφάλαιο υψηλής ποιότητας και θα διατηρήσουν τη λειτουργία της ως ιδιωτικής εταιρείας.

Τον έλεγχο της Anbang θα αναλάβουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι για ένα χρόνο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα σταματήσει να εκτελεί τα καθήκοντά του κατά το έτος αυτό. Οι δραστηριότητες της εταιρείας πέρα από την παραδοσιακή ασφάλιση, όπως το trading ενεργητικού, θα εκτελούνται από μια «ομάδα εργασίας», της οποίας θα ηγείται ο επικεφαλής της επιτροπής ρύθμισης της ασφαλιστικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v