Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Οι δασμοί Τραμπ απειλή για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

Ο εμπορικός προστατευτισμός παραμένει ένα βασικό ρίσκο, που θα επηρέαζε αρνητικά την εμπιστοσύνη, τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας, προειδοποιεί ο οργανισμός με έδρα το Παρίσι.

ΟΟΣΑ: Οι δασμοί Τραμπ απειλή για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

Ένα κύμα εμπορικών φραγμών ως απάντηση στους δασμούς της κυβέρνησης Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου απειλεί να υπονομεύσει την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας, προειδοποίησε την Τρίτη ο ΟΟΣΑ.

Ο οργανισμός με έδρα το Παρίσι ανέφερε πως η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται επιτέλους με φυσιολογικούς ρυθμούς, αλλά πρόσθεσε πως η πρόβλεψή του για το ευνοϊκό outlook τα επόμενα χρόνια βασίζεται στην εκτίμηση πως τα έθνη θα απολαμβάνουν τους καρπούς του εμπορίου χωρίς νέους δασμούς.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι μια άνοδος των δασμών ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους εμπορικούς της εταίρους θα ακύρωνε τις θετικές επιπτώσεις της φορολογικής μεταρρύθμισης Τραμπ στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

«Ο εμπορικός προστατευτισμός παραμένει ένα βασικό ρίσκο που θα επηρέαζε αρνητικά την εμπιστοσύνη, τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας» αναφέρει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ.

«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να αποφύγουμε μια κλιμάκωση στον εμπορικό προστατευτισμό και πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να γίνει ένας παγκόσμιος διάλογος για την υπερβάλλουσα παραγωγική ικανότητα στον χάλυβα» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Αλβάρο Περέιρα στους Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v