Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κομισιόν προτείνει πιο αυστηρές ρυθμίσεις για τα νέα NPLs

Η πρόταση θα αφορά μόνο τα νέα δάνεια και όχι τον τεράστιο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν συσσωρευτεί στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών. Εντός δύο ετών πρέπει να γίνεται η απομείωση των ακάλυπτων «κόκκινων» δανείων.

Η Κομισιόν προτείνει πιο αυστηρές ρυθμίσεις για τα νέα NPLs

Oι τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να βάλουν στην άκρη περισσότερα κεφάλαια για την κάλυψη νέων δανείων που μπορεί να «κοκκινίσουν», σύμφωνα με πρόταση της Κομισιόν που θα δημοσιευτεί την Τετάρτη. 

Το έγγραφο το οποίο έχει δει το Reuters, αναφέρει πως οι νέοι κανονισμοί θα ισχύουν μόνο για τα δάνεια που θα συναφθούν μετά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρότασης, η οποία θα είναι η 14η Μαρτίου. 

Η πρόταση θα αφορά μόνο τα νέα δάνεια και όχι τον τεράστιο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν συσσωρευτεί στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών. 

Οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρούν στην απομείωση της αξίας των νέων ακάλυπτων «κόκκινων» δανείων μέσα σε διάστημα δύο ετών, ενώ εντός οχτώ ετών θα πρέπει να απομειώνουν τα καλυμμένα «κόκκινα» δάνεια τους με μια μη γραμμική μείωση της έκθεσης τους, σημειώνεται στο έγγραφο. 

Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια τελική πρόταση της Κομισιόν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v