Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Deutsche Bank βλέπει «χτύπημα» €450 εκατ. το Q1

Το πιο ισχυρό ευρώ αποδεικνύεται ένα «βαρίδι» €300 εκατ. για την τράπεζα, ενώ το κόστος χρηματοδότησης θα επιβαρύνει με άλλα €150 εκατ, δήλωσε ο CFO της γερμανικής τράπεζας.

H Deutsche Bank βλέπει «χτύπημα» €450 εκατ. το Q1

Το ισχυρό ευρώ και το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης θα έχουν αντίκτυπο €450 εκατ. στα αποτελέσματα της Deutsche Bank το πρώτο τρίμηνο του έτους, προειδοποίησε την Τετάρτη ο CFO της γερμανικής τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o James von Moltke δήλωσε πως το πιο ισχυρό ευρώ αποδεικνύεται ένα «βαρίδι» €300 εκατ. για την τράπεζα, ενώ το κόστος χρηματοδότησης θα επιβαρύνει με άλλα €150 εκατ.

«Έχουμε έναν αντίθετο άνεμο σε σχέση με πέρυσι περίπου 450 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Von Moltke σε επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έχει καταγράψει ζημίες για τρεις διαδοχικές χρονιές. Την προηγούμενη εβδομάδα αποκάλυψε ότι η ζημία του 2017 ήταν 735 εκατ. ευρώ, μεγαλύτερη από ό,τι είχε μετρηθεί

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στον στόχο μας να επιτύχουμε καθαρά κέρδη και μια ανταγωνιστική πληρωμή μερίσματος για το 2018», σημείωσε την Παρασκευή ο CEO της Deutsche Bank, Tζον Κράιαν.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζα στη Φρανκφούρτη βουτάει πάνω από 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v