Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: «Ο λαός της Συρίας έπρεπε να προστατευτεί εδώ και καιρό»

«Με την σημερινή κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Συρίας, η συριακή κυβέρνηση έλαβε ένα μήνυμα, ότι οι σφαγές της δεν θα μείνουν αναπάντητες», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ερντογάν: «Ο λαός της Συρίας έπρεπε να προστατευτεί εδώ και καιρό»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε θετικά τα αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας κατά συριακών στόχων, τονίζοντας ότι η επιχείρηση βομβαρδισμού έστειλε ένα μήνυμα στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Με την σημερινή κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Συρίας, η συριακή κυβέρνηση έλαβε ένα μήνυμα, ότι οι σφαγές της δεν θα μείνουν αναπάντητες», δήλωσε ο Ερντογάν σε υποστηρικτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο αθώος λαός της Συρίας, θα έπρεπε να είχε προστατευτεί εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Ερντογάν.

«Χαιρετίζουμε αυτή την επιχείρηση, που ανακουφίζει τη συνείδηση ολόκληρης της ανθρωπότητας για την επίθεση στην Ντούμα, που όλα οδηγούν στο να αποδοθεί στο (συριακό) καθεστώς», ανέφερε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του.

«Το συριακό καθεστώς, που εδώ και περισσότερο από επτά χρόνια κατατυραννεί τον ίδιο τον λαό του, τόσο με συμβατικά όσο και με χημικά όπλα, έχει βαρύ παθητικό εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η συνείδηση της διεθνούς κοινότητας δεν έχει καμιά αμφιβολία γι' αυτή την άποψη», υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v