Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Peugeot απαιτεί περικοπή 3.700 θέσεων εργασίας στην Opel

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη πρόγραμμα προώρων συνταξιοδοτήσεων και εθελουσίας εξόδου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συμβουλίου των εργαζομένων στην Opel.

Η Peugeot απαιτεί περικοπή 3.700 θέσεων εργασίας στην Opel

Η PSA, η μητρική εταιρεία της Peugeot, θέλει να περικόψει 3.700 θέσεις εργασίας στην Opel στη Γερμανία ως το 2020, ανέφερε ο επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων της Opel την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος επισήμανε πως έχει ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία εθελουσίας εξόδου και πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, η οποία έχει μειώσει το προσωπικό κατά 2000.

«Περίπου 2000 έχουν ήδη συμφωνήσει να φύγουν και πιθανότατα θα δούμε άλλους 2000 να αποδέχονται πακέτα» σημείωσε σε συνέντευξη τύπου.

«Δεν ανησυχώ για την επίτευξη των στόχων για το κόστος, το μέγεθος της αποδοχής των πακέτων εξόδου σημαίνει ότι το ερώτημα τώρα είναι αν έχουμε αρκετό προσωπικό να διαχειριστεί τον υφιστάμενο φόρτο εργασίας» δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου.

«Αυτό που λείπει είναι ένα ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον της Opel όσον αφορά την παραγωγική δυνατότητα και τις εγγυήσεις θέσεων εργασίας μετά το 2020» υποστήριξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v