Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FAZ: H Ε.Ε. θεωρεί απαράδεκτους τους όρους Τραμπ για εξαίρεση από δασμούς

Ο Γουίλμπουρ Ρος ζήτησε να περιορίσει η Ε.Ε. τις εξαγωγές αλουμινίου και χάλυβα στις ΗΠΑ κατά 90% σε σχέση με το 2016/17.

FAZ: H Ε.Ε. θεωρεί απαράδεκτους τους όρους Τραμπ για εξαίρεση από δασμούς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέτει απαράδεκτους όρους για την μόνιμη εξαίρεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

Ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος ζήτησε από την Ευρωπαία Επίτροπο για Θέματα Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρομ, να καταλήξει σε μια κοινή ανακοίνωση ως τις 1 Μαϊου με τα βασικά σημεία των διμερών εμπορικών διαπραγματεύσεων για μια παράταση της εξαίρεσης, μετέδωσε η Fraknfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει αισιόδοξη ότι η εξαίρεση θα παραταθεί. Με βάση έγγραφο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που επικαλείται η FAZ, o Ρος και η Μάλστρομ θα επικοινωνήσουν ξανά τηλεφωνικά αυτή την εβδομάδα.

Η FAZ σημειώνει πως κατά την τελευταία τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο κ. Ρος είχε απαιτήσει να περιορίσει οικειοθελώς η Ε.Ε. τις εξαγωγές αλουμινίου και χάλυβα στις ΗΠΑ κατά 90% από τα μέσο επίπεδο του 2016/17, το οποίο αντιστοιχεί σε μια μείωση της παραγωγής κατά 16,3%.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η Κομισιόν απέρριψε τις απαιτήσεις ως απαράδεκτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v