Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Οι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν τη Σμύρνη

«Το μεγαλύτερο πλήγμα που δόθηκε στην όμορφη Σμύρνη, ήταν από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν την πόλη την ώρα που υποχωρούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μην κοιτάζετε όσους λένε ότι την πόλη έκαψαν οι Τούρκοι...», πρόσθεσε.

Ερντογάν: Οι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν τη Σμύρνη

Βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιρρίπτοντας ευθύνες στους Έλληνες στρατιώτες για την καταστροφή της Σμύρνης. 

Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην πόλη, ο Τούρκος Πρόεδρος όπως μεταδίδει ο Σκάι, Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η καταστροφή της Σμύρνης οφείλεται στην ελληνική συμπεριφορά.

«Το μεγαλύτερο πλήγμα που δόθηκε στην όμορφη Σμύρνη, ήταν από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν την πόλη την ώρα που υποχωρούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μην κοιτάζετε όσους λένε ότι την πόλη έκαψαν οι Τούρκοι... Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έκαναν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή» σημείωσε αιχμηρά.

Οι πρόγονοί μας, δήλωσε εμφατικά ο Ερντογάν, δεν θέλησαν να καταστρέψουν, να κάψουν, επεδίωκαν πάντοτε να κτίσουν και να δημιουργήσουν, και αυτό όπως είπε φάνηκε από την ανάπτυξη της Σμύρνης μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας.

Νωρίτερα, σε προεκλογική του ομιλία στη Σμύρνη, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, δήλωσε: «ρωτήστε τους ηγέτες των Καθολικών, των Ορθόδοξων, των Εβραίων πώς περνάνε τα τελευταία χρόνια, θα σάς πουν ότι τα καλύτερα χρόνια τους είναι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v