Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτρα για τη λίρα υπόσχεται η Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας

«Τα απαραίτητα βήματα θα γίνουν, εξετάζοντας επίσης την επίπτωση αυτών των εξελίξεων στον πληθωρισμό», σημειώνει η Τράπεζα. Και συνάντηση του διοικητή με τον Ερντογάν, αφότου η τουρκική λίρα «χτύπησε» νέο ιστορικό χαμηλό, στις 4,5 λίρες ανά δολάριο.

Μέτρα για τη λίρα υπόσχεται η Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας

Τα «απαραίτητα βήματα» για την τουρκική λίρα θα γίνουν, σημειώνει η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, σε ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε μία προσπάθεια να επιστρέψει η ψυχραιμία στην αγορά.

«Η Κεντρική Τράπεζα και η Δημοκρατία της Τουρκίας παρακολουθούν στενά τις διακυμάνσεις στις αγορές», σημείωσε σε δήλωσή της, στην ιστοσελίδα της. «Τα απαραίτητα βήματα θα γίνουν, εξετάζοντας επίσης την επίπτωση αυτών των εξελίξεων στον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

Συνάντηση Διοικητή - Ερντογάν

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Murat Cetinkaya θα έχει συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, που μεταδίδει το Reuters.

Η συνάντηση έρχεται αφότου η τουρκική λίρα «χτύπησε» νέο ιστορικό χαμηλό σε σχέση με το δολάριο. Βρέθηκε στις 4,5 λίρες ανά δολάριο. Στο άκουσμα της είδησης, η λίρα ενισχύεται ελαφρώς, στις 4,4065 λίρες ανά δολάριο.

Το κρατικό κανάλι TRT Haber σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Naci Agbal ήταν επίσης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Mehmet Simsenk, μέσω twitter, σημείωσε ότι έχει ακόμη πίστη πως «ο πολιτικός πραγματισμός τελικά θα επικρατήσει». 

Μια οικονομία της αγοράς βασισμένη σε κανόνες είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για να πάμε προς τα εμπρός. Γι’ αυτό, παραμένουμε δεσμευμένοι στο πλαίσιο της ισχυρής και προσεκτικής πολιτικής. Το πολιτικό μείγμα είναι πολύ πιο πιθανό να βελτιωθεί μετά τις εκλογές, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v