Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Pimco βλέπει την απόδοση του 10ετούς Treasury στο 3,5%

Οι υψηλότερες αποδόσεις αντιπροσωπεύουν μία ευκαιρία για τους επενδυτές, ιδιαίτερα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ η εταιρεία είναι προσεκτική όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία στη Μαλαισία, την Τουρκία και την Αργεντινή.

Η Pimco βλέπει την απόδοση του 10ετούς Treasury στο 3,5%

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου θα κινηθούν στο εύρος του 3-3,5% την υπόλοιπη χρονιά, καθώς η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα συνεχίζει να κάνει αυξήσεις στα επιτόκια, σημείωσε ο Robert Mead, που βρίσκεται στην ηγεσία της Pacific Investment Management Co, στο τμήμα για την Ασία και τον Ειρηνικό.

«Νομίζουμε ότι ο κύκλος των αυξήσεων επιτοκίων έχει προχωρήσει αρκετά», είπε στο Bloomberg. «Γνωρίζουμε επίσης ότι η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή και συνεχίζει έτσι για αρκετό καιρό. Σε κάποιο σημείο θα δούμε ότι αυτές οι υψηλές αποδόσεις θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη».

Η απόδοση του 10ετούς Treasury έχει ξεπεράσει το 3% και έφτασε στο υψηλότερο σημείο από το 2011. Ενώ έχει υπάρξει αυξανόμενη συναίνεση για υψηλότερα επιτόκια φέτος, η συζήτηση έχει πια μεταφερθεί στο ύψος τους, με τον Jamie Dimon της JPMorgan να υποδηλώνει ότι οι αποδόσεις κατευθύνονται προς το 4%.

Σύμφωνα με τον Mead, οι υψηλότερες αποδόσεις αντιπροσωπεύουν μία ευκαιρία για τους επενδυτές, ιδιαίτερα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. «Οι αυξανόμενες αποδόσεις σημαίνουν ότι οι επενδυτές μπορούν σταδιακά να μειώσουν τις underweight θέσεις τους στα ομόλογα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, κάποια νομίσματα αναδυόμενων αγορών, όπως το μεξικανικό πέσο, ακόμη προσφέρουν ευκαιρίες, ενώ η Pimco είναι προσεκτική όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία στη Μαλαισία, την Τουρκία και την Αργεντινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v