Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κυβέρνηση Μέι κρατικοποίησε τη σιδηροδρομική γραμμή Λονδίνου-Εδιμβούργου

Ο υπουργός Μεταφορών, Κρις Γκρέιλινγκ, δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι κρατικοποίηση είναι προσωρινή και έχει σαν στόχο να προσφέρει μια ομαλή μετάβαση μέχρι να βρεθεί νέος διαχειριστής.

Η κυβέρνηση Μέι κρατικοποίησε τη σιδηροδρομική γραμμή Λονδίνου-Εδιμβούργου

H σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει το Λονδίνο με το Βερολίνο θα περάσει προσωρινά στα χέρια της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Μεταφορών, Κρις Γκρέιλινγκ, δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι η προσωρινή κρατικοποίηση θα προσφέρει μια ομαλή μετάβαση μέχρι την εύρεση νέου διαχειριστή. Η γραμμή East Coast Main Line θα μετονομαστεί σε London and North Eastern Railway, ένα όνομα που είχε χρησιμοποιηθεί τελευταία φορά τη δεκαετία του 1940.

Όπως μεταδίδει η Guardian, ο κ. Γκρέιλινγκ ανέφερε στο κοινοβούλιο ότι μετά από δύο μήνες ανάλυση κατέληξε ότι η καλύτερη επιλογή είναι να επιστρέψει ο έλεγχος στο δημόσιο. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί μια περίοδος κρατικού ελέγχου για να επιτευχθεί μια νέα συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από το 2020, σημείωσε ο ίδιος.

Την γραμμή διαχειριζόταν από το 2015 μια κοινοπραξία ανάμεσα στην Stagecoack και την Virgin. Oι εταιρείες κατέβαλαν 3,3 δισ. λίρες για να λειτουργήσουν τη γραμμή ως το 2023, αλλά στο τέλος της περασμένης χρονιάς έγινε σαφές πως θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v