Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο καλύτερος καιρός έστειλε τους Βρετανούς για ψώνια τον Απρίλιο

Οι λιανικές πωλήσεις είχαν μηνιαία αύξηση 1,6%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα καλά νέα ήρθαν μετά την απότομη πτώση 1,1% του προηγούμενου μήνα, όταν η Βρετανία είχε ασυνήθιστα κρύο καιρό.

Ο καλύτερος καιρός έστειλε τους Βρετανούς για ψώνια τον Απρίλιο

Οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία έκαναν άλμα – το μεγαλύτερο σχεδόν του τελευταίου ενάμιση χρόνου – τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μεταδίδει το Reuters.

Ενισχύθηκαν κατά 1,6% από τον Μάρτιο και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για μηνιαία αύξηση 0,7%.  Τα καλά νέα ήρθαν μετά την απότομη πτώση 1,1% του Μαρτίου, όταν η Βρετανία είχε ασυνήθιστα κρύο καιρό.

Ωστόσο, η αρμόδια στατιστική υπηρεσία σημείωσε ότι η εικόνα παραμένει υποτονική με τις πωλήσεις αμετάβλητες τους τελευταίους έξι μήνες. 

Στους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,1% σε σύγκριση με την πτώση 0,4% που σημειώθηκε το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο. Τότε, είχε σημειωθεί η μεγαλύτερη μείωση από το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Τα νοικοκυριά στη Βρετανία έχουν δεχθεί πλήγμα από τον συνδυασμό του αυξημένου πληθωρισμού και της πιο αδύναμης αύξησης των μισθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v