Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Επίθεση φιλίας στον Κιμ μετά την ακύρωση της Συνόδου

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχεται θερμά την αντίδρασή της Β. Κορέας, ελπίζοντας σε ειρήνη. «Ο χρόνος και το ταλέντο θα δείξουν!» τονίζει, ενώ ενημερώνει ότι ξανάρχισε ο διάλογος. Η Σύνοδος θα «μπορούσε» ακόμη να συμβεί στις... 12 Ιουνίου.

Τραμπ: Επίθεση φιλίας στον Κιμ μετά την ακύρωση της Συνόδου

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η κυβέρνησή του έχει αρχίσει ξανά διάλογο με τη Βόρεια Κορέα.

«Θα δούμε τι θα γίνει. Μιλάμε μαζί τους τώρα» σημείωσε, ενώ, όπως μεταδίδει το CNBC, πρόσθεσε ότι η Σύνοδος με τον Κιμ Γιονγκ Ουν θα «μπορούσε» ακόμη να συμβεί στις 12 Ιουνίου ... 

Όπως ενημέρωσε, και οι δύο πλευρές επιθυμούν να γίνει η συνάντηση τους: «Θέλουν πολύ να την κάνουν, θέλουμε να γίνει». Πρόσθεσε ότι «όλοι παίζουν παιχνίδια».

Τα σχόλιά του σηματοδοτούν απότομη αλλαγή από τον επιθετικό τόνο που είχε την Πέμπτη, όταν έκανε λόγο για «αμερικανικό στρατό που είναι έτοιμος αν χρειαστεί».

Η πρώτη θερμή κίνηση μέσω twitter

Με δημοσίευσή του νωρίτερα στο κοινωνικό δίκτυο, καλωσόριζε την αντίδραση της Βόρειας Κορέας στην ανακοίνωσή του για ακύρωση της Συνόδου Κορυφής τον Ιούνιο, στη Σιγκαπούρη. Δηλώνει ότι χαίρεται που η Βόρεια Κορέα παραμένει ανοιχτή σε συνομιλίες.

«Είναι πολύ καλά νέα να λαμβάνω θερμή και παραγωγική δήλωση από τη Βόρεια Κορέα. Σύντομα θα δούμε πού θα οδηγήσει, ελπίζω σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη. Μόνο ο χρόνος (και το ταλέντο) θα δείξουν!», αναφέρει.

Η στάση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας διαβεβαίωσε σήμερα ότι παραμένει ανοικτή στον διάλογο με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας όμως την κίνηση ακύρωσης της Συνόδου «εξαιρετικά λυπηρή».

«Αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ, που δεν είχαν προηγούμενο από οποιονδήποτε άλλον (Αμερικανό) πρόεδρο, για να γίνει μια ιστορική σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ», τόνισε ο Βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιε Γκουάν.

«Επαναλαμβάνουμε προς τις ΗΠΑ την αποφασιστικότητά μας να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή και με οποιονδήποτε τρόπο, για να επιλύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η ξαφνική ανακοίνωση (του Τραμπ) περί ακύρωσης της συνόδου είναι απροσδόκητη για εμάς και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά λυπηρή», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v