Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Total: Μάταιες οι προσπάθειες της ΕΕ για παραμονή μας στο Ιράν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να διατηρήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ιράν, παρά την απόφαση για επιβολή κυρώσεων. Είναι αδύνατο για μεγάλες διεθνείς εταιρείες που χρειάζονται πρόσβαση στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, τονίζει ο CEO.

Total: Μάταιες οι προσπάθειες της ΕΕ για παραμονή μας στο Ιράν

Είναι αδύνατο να διατηρηθούν εταιρείες–γίγαντες στο Ιράν, καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να συνεργάζονται με τις αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, τόνισε ο Πρόεδρος και CEO της πετρελαϊκής εταιρείας Total, Patrick Pouyanne. Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να διατηρήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ιράν, παρά την απόφαση για επιβολή κυρώσεων. 

«Δεν μπορώ να διοικώ μία διεθνή επιχείρηση όπως η Total, χωρίς να έχω πρόσβαση στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα ή στους Αμερικανούς επενδυτές. Η παγκόσμια οικονομία είναι σήμερα οργανωμένη πάνω στο δολάριο. Δεν είναι δουλειά μου να αποφασίσω αν χρειαζόμαστε άλλο χρηματοοικονομικό σύστημα, δεν είναι αυτό το θέμα σήμερα, οπότε πρέπει να είμαστε πραγματιστές.

Μπορεί να λειτουργήσει για κάποιες μικρότερες εταιρείες, λιγότερο διεθνείς, που είναι νομίζω και ο στόχος για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά για τις μεγάλες εταιρείες... δεν είναι δυνατό», σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v