Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Goldman Sachs ακόμη βλέπει το αργό πάνω από τα 80 δολάρια

Το update στην ισορροπία προσφοράς-ζήτησης συνεχίζει να δείχνει σε περαιτέρω μειώσεις στα αποθέματα και υψηλότερες τιμές το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αναφέρει η τράπεζα.

Η Goldman Sachs ακόμη βλέπει το αργό πάνω από τα 80 δολάρια

Σε τιμή υψηλότερη από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι αναμένει να φτάσει το αργό η Goldman Sachs, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για μεγαλύτερη παραγωγή από τον ΟΠΕΚ, την κλιμάκωση των εμπορικών πολέμων και τα μεγαλύτερα αποθέματα στις ΗΠΑ. 

Οι αναλυτές της Goldman σημειώνουν ότι η προοπτική να ανακοινώσει ο Οργανισμός ενίσχυση του εφοδιασμού της αγοράς θα μπορούσε να έχει bullish επίπτωση στις τιμές του αργού.

«Το update στην ισορροπία προσφοράς-ζήτησης συνεχίζει να δείχνει σε περαιτέρω μειώσεις στα αποθέματα και υψηλότερες τιμές, το δεύτερο εξάμηνο του 2018», αναφέρει η τράπεζα, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη πρόβλεψη για 82,50 δολάρια ανά βαρέλι Brent, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

«Συνεχίζουμε, ωστόσο, να βλέπουμε τους κινδύνους σε αυτή την πρόβλεψη προς τα πάνω, ακόμη και αν οι ανησυχίες για τη ζήτηση και τη μεγαλύτερη παραγωγή του ΟΠΕΚ ρίχνουν το βάρος τους στις τιμές βραχυπρόθεσμα», προσθέτει, όπως μεταδίδει το CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v