Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αμερικανική Plains ζητά εξαίρεση από τους δασμούς Τραμπ

Η εταιρεία ζητά να εξαιρεθούν οι εισαγωγές της από τους δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ. Αυτόν τον μήνα, αναμένει να παραλάβει τα πρώτα υλικά από τη Σωληνουργεία Κορίνθου.

Η αμερικανική Plains ζητά εξαίρεση από τους δασμούς Τραμπ

Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των Plains All American Pipeline, Hess Corp και Kinder Morgan, αναζητούν εξαιρέσεις από την επιβολή αμερικανικών δασμών στον χάλυβα.

Έχουν υπάρξει περίπου 21.000 αιτήματα συνολικά προς το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή των φόρων φέτος.

Από αυτά, περισσότερα από 500 περιλαμβάνουν αγωγούς και τέτοιου είδους υλικά. Η Plains ειδικότερα ζητάει εξαίρεση για τον αγωγό πετρελαίου Cactus II, ο οποίος θα συνδέει τα πετρελαιοφόρα πεδία του Δυτικού Τέξας με τις πλατφόρμες εξαγωγών κοντά στο Corpus Christi, στο Τέξας.

Αυτόν τον μήνα, αναμένει να παραλάβει τα πρώτα υλικά από τη Σωληνουργεία Κορίνθου, σύμφωνα με την αίτηση της εταιρείας στο υπουργείο Εμπορίου.

Κανένα αμερικανικό εργοστάσιο δεν μπορεί να παράγει αγωγούς με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τη γραμμή της Plains.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μόνο τρία εργοστάσια στον κόσμο τους παράγουν και η περαιτέρω καθυστέρηση στην παράδοση θα μπορούσε να επηρεάσει την τιμή του πετρελαίου από το μεγαλύτερο αμερικανικό πετρελαιοφόρο πεδίο αργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v