Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία η Φινλανδία

Επί τάπητος στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός από τη μεταναστευτική πολιτική, το εμπόριο, οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο επόμενος προϋπολογισμός από το 2021, οι μεταρρυθμίσεις και το Brexit.

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία η Φινλανδία

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες για διήμερες συνομιλίες στη μεταναστευτική πολιτική, τις οποίες η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε «καθοριστικές» για την Ένωση.

Θα συζητήσουν επίσης την ασφάλεια, το εμπόριο και τα προβλήματα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Στο τραπέζι των συζητήσεων και οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο επόμενος προϋπολογισμός από το 2021 αλλά και οι μεταρρυθμίσεις και το Brexit.

Οπως μεταδίδει το Reuters, πριν την έναρξη της Συνόδου, ο Γιούχα Σίπιλα, Πρωθυπουργός της Φινλανδίας δήλωσε: «Έχουμε πρακτικά προβλήματα (στη δευτερογενή μετανάστευση) στη Φινλανδία και η Φινλανδία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία». 

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, σημείωσε ότι η μετανάστευση δεν είναι το βασικό ζήτημα της Συνόδου. Το θέμα είναι η δημοκρατία στην Ευρώπη.

«Χρειαζόμαστε κοινή αντίδραση σε μία κοινή πρόκληση, που είναι η μετανάστευση», τόνισε ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ. Πρόσθεσε ότι πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη ιδιαίτερα στη Γερμανία, τώρα που αντιμετωπίζει πολιτική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v