Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα επιβάλλει δασμούς ως απάντηση στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η χώρα έχει επιβάλλει φόρους στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων ύψους επίσης 34 δισ. δολαρίων, ως αντίδραση στην εμπορική πολιτική των ΗΠΑ.

Η Κίνα επιβάλλει δασμούς ως απάντηση στις ΗΠΑ

Η Κίνα επέβαλε και αυτή δασμούς σε αμερικανικές εισαγωγές προϊόντων ως αντίποινα στην επιβολή φόρων σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα της Ουάσιγκτον, ξεκίνησε η εφαρμογή των δασμών, γεγονός που οδήγησε το Πεκίνο να αντιδράσει με επιβολή φόρων σε 545 προϊόντα από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αγροτικών αγαθών, οχημάτων, επίσης αξίας 34 δισ. δολαρίων, όπως μεταδίδει η κρατική εφημερίδα The China Daily.

Η κίνηση σηματοδοτεί την έναρξη του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Οπως μεταδίδει το CNBC, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου σημείωσε ότι ενώ η χώρα του αρνήθηκε να «χτυπήσει» πρώτη, αναγκάζεται να αντιδράσει μετά την έναρξη του «μεγαλύτερου εμπορικού πολέμου της οικονομικής ιστορίας» από τις ΗΠΑ.

«Αυτή η πράξη είναι ένα τυπικό μπούλινγκ στο εμπόριο», είπε ο εκπρόσωπος και συνέχισε: «Βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, εμποδίζει τον ρυθμό της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, τροφοδοτεί με αναταραχή την παγκόσμια αγορά και θα επηρεάσει τις πολυεθνικές εταιρείες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v