Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Πάουελ υποβαθμίζει τα ρίσκα από εμπόριο

Η Fed πιστεύει ότι για την ώρα ο καλύτερος δρόμος προς τα μπρος είναι η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, τόνισε ο Τζερόμ Πάουελ. Θετικό το οutlook για την οικονομία, με τον πληθωρισμό να είναι κοντά στο στόχο.

Ο Πάουελ υποβαθμίζει τα ρίσκα από εμπόριο
O Τζερόμ Πάουελ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας στην κατάθεση του στη Γερουσία, υποστηρίζοντας πως τα ρίσκα από την εμπορική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ αντισταθμίζονται από τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης του.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο πρόεδρος της Fed τόνισε πως η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να ενισχύεται και ότι για την ώρα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί πως είναι καλύτερο να «συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά» τα επιτόκια.

«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το τελικό αποτέλεσμα των σημερινών συζητήσεων για την εμπορική πολιτική, καθώς και το μέγεθος και την χρονική στιγμή που θα εμφανιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις των πρόσφατων αλλαγών στη δημοσιονομική πολιτική» σημείωσε ο ίδιος.

«Οι επενδύσεις από επιχειρήσεις συνεχίζουν να αναπτύσσονται με υγιή ρυθμό» σημείωσε εδώ.

Ο κ. Πάουελ επισήμανε πως η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2018, λαμβάνοντας ώθηση από τα «εύρωστα κέρδη στην απασχόληση, την άνοδο των εισοδημάτων και την αισιοδοξία μεταξύ των νοικοκυριών». Επισήμανε πως δημιουργούνται κατά μέσο όρο 215.000 θέσεις εργασίας κάθε μήνα το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους.

«Το ποσοστό της ανεργίας είναι χαμηλό και αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω. Οι Αμερικανοί που θέλουν θέσεις εργασίας έχουν μια καλή ευκαιρία να τις βρουν. Επιπλέον, οι μισθοί αυξάνονται ελαφρώς ταχύτερα από ότι έκαναν μερικά χρόνια πριν» ανέφερε.

«Με μια ισχυρή αγορά εργασίας, τον πληθωρισμό κοντά στο στόχο μας και τα ρίσκα για το outlook ισορροπημένα, η FOMC πιστεύει ότι για την ώρα ο καλύτερος δρόμος προς τα μπρος είναι η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων» τόνισε ο κ. Πάουελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v