Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Νέα αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

«Μία από τις στρατιωτικές θέσεις μας στη Μασιάφ δέχθηκε επίθεση από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στρατιωτική πηγή.

Συρία: Νέα αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

 

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ στοχοθέτησε σήμερα μια «στρατιωτική θέση» των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ στη δυτική Συρία, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ της χώρας.

«Μία από τις στρατιωτικές μας θέσεις στη Μασιάφ δέχθηκε επίθεση από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana, επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή, η οποία ανέφερε ότι από το πλήγμα προκλήθηκαν «μονάχα υλικές ζημιές».

Η εκπρόσωπος τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

«Οι εγκαταστάσεις που στοχοθετήθηκαν σήμερα είναι ένα εργαστήριο που επιβλέπουν οι Ιρανοί, όπου κατασκευάζουν πυραύλους εδάφους εδάφους μικρού βεληνεκούς» επισήμανε από την πλευρά της η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δυνάμεις του Ιράν και του κινήματος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου παραμένουν σταθμευμένες σε αυτόν τον τομέα» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Τους τελευταίους μήνες, το Ισραήλ ενέτεινε τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών θέσεων της Δαμασκού, αλλά κι εναντίον των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία.

«Δεν θα σταματήσουμε να ενεργούμε στη Συρία ενάντια στις απόπειρες του Ιράν να εγκαταστήσει εκεί στρατιωτική παρουσία» επανέλαβε, εξάλλου, σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η περιοχή της Μασιάφ, στην επαρχία Χάμα, φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ερευνών και Επιστημονικών Σπουδών της Συρίας (SSRC), που έχει στοχοθετηθεί και στο παρελθόν, τον Σεπτέμβριο του 2017, από επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Το εν λόγω κέντρο κατηγορείται από τις ΗΠΑ ότι βοηθά στην ανάπτυξη του αερίου σαρίν και ότι έχει αναλάβει την κατασκευή χημικών όπλων, κατηγορίες που η συριακή κυβέρνηση απορρίπτει, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v