Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν - Μακρόν για την κατάσταση στη Συρία

Εκτός των άλλων ο Πούτιν υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την αποκατάσταση των κοινωνικο-οικονομικών υποδομών της Συρίας, καθώς και η επιστροφή των προσφύγων στους τόπους όπου ζούσαν μόνιμα.

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν - Μακρόν για την κατάσταση στη Συρία

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμμανουέλ Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα συζήτησαν την κατάσταση στην Συρία. Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε την σημασία που έχει η διεθνής βοήθεια για την αποκατάσταση των υποδομών της χώρας.

«Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων για την τρέχουσα κατάσταση στην Συρία οι δύο ηγέτες εξήραν την ρωσο-γαλλική επιχείρηση αποστολής και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της συριακής επαρχίας Ανατολική Γούτα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Εκτός των άλλων ο Πούτιν υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την αποκατάσταση των κοινωνικο-οικονομικών υποδομών της Συρίας, καθώς και η επιστροφή των προσφύγων στους τόπους όπου ζούσαν μόνιμα. Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, συζητήθηκαν και μερικά άλλα θέματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η Γαλλία είχε αποστείλει στην Συρία περισσότερους από 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ύστερα από συμφωνία μεταξύ των δύο προέδρων, η οποία είχε αφιχθεί στις 21 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Χμεϊμίμ με ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος ΑΝ-124 Ruslan.

Στα τέλη Ιουλίου με την συνδρομή της Συριακής αραβικής Ημισελήνου και με τη συνοδεία της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, έφθασε στην πόλη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα ένα φορτίο βοήθειας (ένα κινητό στρατιωτικό νοσοκομείο για την πραγματοποίηση επεμβάσεων, σκεύη κουζίνας, κλινοσκεπάσματα και φάρμακα).

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν προτίθεται να συζητήσει εκ νέου με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την κατάσταση στην Συρία τον Σεπτέμβριο, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων αναφέρεται επίσης ότι «οι πρόεδροι συζήτησαν την στρατιωτική κατάσταση στην Συρία και τους όρους που είναι αναγκαίοι για την ασφαλή, αξιοπρεπή και εθελοντική επιστροφή των προσφύγων. Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την σημασία μιας καθολικής πολιτικής λύσης, η οποία θα επιτρέψει να αποκατασταθεί η ειρήνη και η μακροχρόνια σταθερότητα στην Συρία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v