Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Δεν θα αποδεχθούμε χωρίς αντίδραση την κράτηση του πάστορα

Δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα», τόνισε. Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την νέα έφεση Μπράνσον για απελευθέρωση.

Τραμπ: Δεν θα αποδεχθούμε χωρίς αντίδραση την κράτηση του πάστορα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την κράτηση του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές "χωρίς να κάνει τίποτα", μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών απείλησε την Άγκυρα με νέες κυρώσεις.

"Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα" είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, μεταδίδει το ΑΠΕ.

"Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας", συνέχισε.

Νωρίτερα τουρκικό εφετείο απέρριψε την νέα έφεση για απελευθέρωση που κατέθεσε ο Άντριου Μπράνσον.

Ο συνήγορος του πάστορα, Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε νέα ανάρτησή του στο twitter χθες τόνισε πως "η Τουρκία εκμεταλλεύονταν για πολλά χρόνια τις ΗΠΑ και τώρα κρατούν τον θαυμάσιο Χριστιανό Πάστορά μας, από τον οποίο πρέπει τώρα να ζητήσω να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως ένας μεγάλος πατριώτης όμηρος. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου άνδρα, όμως θα κάνουμε περικοπές στην Τουρκία".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v