Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Ρώσοι χάκερς παρεμβαίνουν στην αμερικανική πολιτική

Η εταιρεία, την προηγούμενη εβδομάδα, «κατέβασε» έξι διαδικτυακές διευθύνσεις που είχαν εγγραφεί από ρωσική ομάδα χάκερς και η οποία προσπάθησε να μιμηθεί νόμιμες ιστοσελίδες. Στόχος οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Microsoft: Ρώσοι χάκερς παρεμβαίνουν στην αμερικανική πολιτική

Ρώσοι χάκερς που συνδέονται με τις κυβερνοεπιθέσεις κατά του Δημοκρατικού Κόμματος το 2016 διευρύνουν τους στόχους τους για τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές, συμπεριλαμβάνοντας την αμερικανική Γερουσία και συντηρητικές οργανώσεις, σύμφωνα με τη Microsoft.

Η εταιρεία, την προηγούμενη εβδομάδα, «κατέβασε» έξι διαδικτυακές διευθύνσεις (domains) που είχαν εγγραφεί από ρωσική ομάδα χάκερς και η οποία προσπάθησε να μιμηθεί νόμιμες ιστοσελίδες. 

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ομάδα που είναι γνωστή ως Fancy Bear, APT 28 ή Strontium δημιούργησε ψευδείς ιστοσελίδες που εμφανίζονταν ως η αμερικανική Γερουσία, η Microsoft Office 365, καθώς και δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις, το International Republican Institute και το Hudson Institute.

Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε άδεια στη Microsoft να αποκτήσει τον έλεγχο των έξι διαδικτυακών διευθύνσεων. Όπως είπε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Brad Smith, οι επιθέσεις κατά της δημοκρατίας διευρύνονται.

H Mόσχα πάντως αρνείται τις κατηγορίες της εταιρείας για εμπλοκή στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο IFAX, που επικαλείται διπλωματική πηγή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v