Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη FED

Σταθερά επιτόκια και σταθερό ρυθμό αγορών χρεογράφων, διατήρησε η Federal Reserve κατά την τακτική συνεδρίαση καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής.

Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη FED
Αμετάβλητα επιτόκια (0%-0,25%) αλλά και σταθερό ρυθμό αγορών χρεογράφων, διατήρησε η Federal Reserve κατά την τακτική συνεδρίαση καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής.

Επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις του προηγούμενου μήνα, η επιτροπή Federal Open Market Committee ανακοίνωσε ότι οι αγορές ομολόγων θα παραμείνουν σταθερές στα 85 δισ. δολ. και τα επιτόκια θα διατηρηθούν στα τρέχοντα μηδενικά επίπεδα, μέχρι να υποχωρήσει το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 6,5%, εφόσον ο πληθωρισμός δεν απειλεί να ξεπεράσει το 2,5%.

Η Fed κρατά τα επιτόκια κοντά στο μηδέν από τον Δεκέμβριο 2008, ενώ έχει αγοράσει ενεργητικά (assets) αξίας περίπου 2,5 τρισ. δολαρίων προκειμένου να χαμηλώσει το κόστος δανεισμού και να αναθερμάνει την οικονομική δραστηριότητα.

Υπό το τρέχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η κεντρική τράπεζα αγοράζει κρατικά ομόλογα και χρεόγραφα στεγαστικής πίστης αξίας 85 δισ. δολ. τον μήνα.

Επιπλέον η Fed αναφέρει ότι παραμένει ο κίνδυνος συρρίκνωσης της αμερικανικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι παρατηρήθηκε καθήλωση της οικονομικής δραστηριότητας στο τελευταίο διάστημα εξαιτίας κυρίως, των κακών καιρικών συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v