Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Negroponte παρουσίασε το laptop των 100 δολαρίων

Ο φθηνός φορητός υπολογιστής που θα διατεθεί στους μαθητές των φτωχών κρατών του πλανήτη με στόχο ”να κλείσει η ψαλίδα της ψηφιακής ανισότητας”, όπως δήλωσε ο εμπνευστής του Nicholas Negroponte, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής συνόδου του ΟΗΕ στην Τυνησία.

Ο Negroponte παρουσίασε το laptop των 100 δολαρίων
Ο φθηνός φορητός υπολογιστής των 100 δολαρίων που θα διατεθεί στους μαθητές των φτωχών κρατών του πλανήτη με στόχο ”να κλείσει η ψαλίδα της ψηφιακής ανισότητας”, όπως δήλωσε ο εμπνευστής του, ο διάσημος καθηγητής του ΜΙΤ Nicholas Negroponte, παρουσιάστηκε χθες κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Τυνησία.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Kofi Annan χαρακτήρισε το πράσινο μηχάνημα, που θα πωλείται μόνο στα υπουργεία Παιδείας, ”έκφραση παγκόσμιας αλληλεγγύης”.

Η τιμή του laptop κινείται στο 1/10 της τιμής ενός μέτριου μοντέλου φορητού υπολογιστή που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Το μηχάνημα κατασκεύασε ο ιδρυτής και πρόεδρος του θρυλικού Media Lab του Massachusetts Institute of Technology στο πλαίσιο της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας Ενας Υπολογιστής Για Κάθε Παιδί, το οποίο χορηγούν κολοσσοί όπως η Google, η AMD και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Rupert Murdoch.

Το μηχάνημα είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να αντέχει στις σκληρές συνθήκες που επικρατούν στις αναπτυσσόμενες αγορές. Το περίβλημά του είναι ελαστικό και έχει μια χειροκίνητη μανιβέλα που χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v