Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί στο management προέχει η στρατηγική

Ο καλός μάνατζερ διαχειρίζεται την αλλαγή, καταστρώνει την στρατηγική και εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τις διαδικασίες, την πρόοδο και τις ισορροπίες. Σε όλα αυτά, είναι πολύ πιθανό να χρειαζόμαστε τους «ανθρώπους» μας.

Γιατί στο management προέχει η στρατηγική

Η θεωρία λέει πως η επιτυχία των ανθρώπων κάνει τον επιτυχημένο μάνατζερ. Δυστυχώς, όμως, κατά τον Ρίτσαρντ Τέμπλαρ, αυτό είναι μύθος, γιατί ο πραγματικός ρόλος του μάνατζερ είναι να χειρίζεται διαδικασίες και όχι ανθρώπους.

Οι άνθρωποι μπορούν να διαχειριστούν τον εαυτό τους, αν τους αφήσεις. Το μόνο που χρειάζονται είναι να επικεντρώσεις το ενδιαφέρον σου στην ουσία του μάνατζμεντ –την στρατηγική.

Η ομάδα δεν είναι παρά το μέσον για να πετύχεις τον στόχο αυτόν. Ακόμα κι αν όλοι οι άνθρωποί μας αντικατασταθούν από μηχανές –πόσοι από εμάς δεν έχουμε ευχηθεί να γίνει κάτι τέτοιο–, η στρατηγική δεν θα χάσει την αξία της, καθώς επίσης και ο τρόπος που χειριζόμαστε τις διαδικασίες.

Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν αντικατασταθεί από αυτοματοποιημένα συστήματα, αλλά ο πραγματικός ρόλος του μάνατζερ δεν θα πάψει να υπάρχει.

Ο καλός μάνατζερ διαχειρίζεται την αλλαγή, καταστρώνει την στρατηγική και εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τις διαδικασίες, την πρόοδο και τις ισορροπίες.

Σε όλα αυτά, είναι πολύ πιθανό να χρειαζόμαστε τους «ανθρώπους» μας, αλλά μπορεί και όχι. Δεν μπορούμε βεβαίως να αγνοήσουμε τους ανθρώπους και γι αυτό θα πρέπει να τούς δώσουμε την δυνατότητα να διαχειριστούν τον εαυτό τους.

Βέβαια, ως μάνατζερς, πρέπει να δουλεύουμε με ανθρώπους που έχουν σάρκα και οστά και γι αυτό οφείλουμε να ξέρουμε τα αληθινά κίνητρά τους, τί σκέφτονται, τί αισθάνονται, γιατί έρχονται στην δουλειά, γιατί δίνουν σε αυτήν τον καλύτερο ή τον χειρότερο εαυτό τους, τί φοβούνται, τί ελπίζουν, τί ονειρεύονται. Θα πρέπει να τους ενθαρρύνουμε, να τους κατευθύνουμε, να τους δίνουμε την δυνατότητα να κάνουν την δουλειά τους και να διαχειρίζονται τον εαυτό τους, να τους επιβλέπουμε και να καταστρώνουμε την στρατηγική που πρέπει να υλοποιήσουν.

Θα πρέπει να τους νοιαζόμαστε, να ενδιαφερόμαστε γι αυτούς, να στεκόμαστε στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε, αλλά δεν πρέπει να τους διοικούμε.

Θα πρέπει να τους αφήνουμε να διαχειριστούν τον εαυτό τους και εμείς να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην ουσία του μάνατζμεντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v