Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπάρχουν και εταιρείες που κερδίζουν

Επιχειρήσεις που γνωρίζουν να προσαρμόζονται σε συνθήκες κρίσης τελικά μαθαίνουν πώς να είναι και κερδοφόρες, γράφει ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος.

Ο μεγάλος γκουρού του μάρκετινγκ, Φίλιπ Κότλερ, εδώ και χρόνια τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι κρίσεις στο σύστημα της ανοικτής οικονομίας λειτουργούν καταστροφικά, αλλά δημιουργικά ταυτοχρόνως. Συνήθως δε, είναι οδυνηρές για τους απροσάρμοστους και εξαιρετικά επωφελείς για όσους προσαρμόζονται και αξιοποιούν νέες ευκαιρίες.

Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται σε κάθε ανεπτυγμένη οικονομία και κατά τους ειδικούς συνιστούν, χωρίς αμφιβολία, case study. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της συγκυρίας, στην Ελλάδα της κρίσης και της πεσμένης ζήτησης, υπάρχουν εταιρείες που τα καταφέρνουν μια χαρά. Μία από αυτές είναι και η Διανομεύς ΕΠΕ - εταιρεία που στον χώρο της μαζικής εστίασης και του κλάδου των ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφετεριών (HORECA) παρουσιάζει συνεχή άνοδο του κύκλου των εργασιών της και κατ’ επέκταση της κερδοφορίας της.

Ενώ φέτος συμπληρώνει 17 χρόνια δραστηριότητας, από το 1997 που ιδρύθηκε, η εταιρεία τα τελευταία δέκα χρόνια, από 3,2 εκατ. ευρώ τζίρο το 2004, φέτος ελπίζει να φθάσει και να ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ, που σημαίνει άνοδο 550%, ποσοστό εκπληκτικό για την ελληνική πραγματικότητα.

Με ιδρυτές τους κ. Μιχάλη Διαμαντόπουλο, Παναγιώτη Μπόλο και Αθανάσιο Σαράμπαλο, η Διανομεύς ΕΠΕ καλύπτει με τη δραστηριότητά της ένα εξειδικευμένο τμήμα της ελληνικής αγοράς, παράλληλα όμως ειδικεύεται ως εταιρεία και στις πωλήσεις ειδών διατροφής υψηλής προστιθέμενης αξίας. Πρέπει έτσι να τονιστεί ότι η εταιρεία έχει υψηλή διείσδυση στην αγορά HORECA, η οποία παρά την κρίση δείχνει να έχει προοπτικές ανάπτυξης, κυρίως λόγω της ανόδου του ελληνικού τουρισμού. Επίσης, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι πελάτες της Διανομεύς ΕΠΕ είναι τα μεγάλα ονόματα του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται, γεγονός που σίγουρα αποτελεί και θετική υποθήκη για το μέλλον της.

Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί από την ίδρυσή της με ISO 22000 και HACCP, όπως συμβαίνει και με όλες τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Τα δε προϊόντα των επιχειρήσεων αυτών συνοδεύονται από ανάλογες πιστοποιήσεις και χημικές αναλύσεις.

Κατά τα στελέχη της εταιρείας, η μεγάλη εμπειρία της Διανομεύς ΕΠΕ στη διανομή και διαχείριση υπηρεσιών εστίασης τη φέρνει σε πλεονεκτική θέση στην ελληνική αγορά και την κάνει κορυφαία πάροχο προϊόντων ειδών διατροφής υψηλής ποιότητας. Ακόμα, της δίνει τη δυνατότητα να παραδίδει εντός 24ώρου στους πελάτες της, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο στόλος της επιχείρησης αποτελείται από σύγχρονα οχήματα ελεγχόμενης θερμοκρασίας -και αυτό είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους διεθνείς εταιρείες έχουν αναθέσει τη διανομή των προϊόντων τους στη Διανομεύς ΕΠΕ για το συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς.

Μερικά από τα προϊόντα που εμπορεύεται είναι τα είδη Barilla, οι καφέδες Jacobs, τα ζυμαρικά Misko, τα τυριά-κρέμα Philadelphia, τα Mondelez, η Merenda, οι σοκολάτες Lacta κ.ά.

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι από την εταιρεία Διανομεύς ΕΠΕ ζουν 35 οικογένειες και είναι μία από τις πολύ λίγες επιχειρήσεις που σε περίοδο κρίσης δημιουργούν θέσεις εργασίας.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v