Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούρταλης: Πώς η χώρα μπορεί να βγει από τα μνημόνια

Η συνταγή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και η ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της γεωργίας και της βιομηχανίας. Μονοψήφια αύξηση παραγωγής και εξαγωγών για τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο.

Κούρταλης: Πώς η χώρα μπορεί να βγει από τα μνημόνια

Μιλώντας στο Euro2day.gr, το δικό του μήνυμα για τις προοπτικές που διανοίγονται το 2017 για την ελληνική οικονομία και τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο στέλνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργών κ. Ελευθέριος Κούρταλης.

«Ελπίζω ότι το 2017 μπορεί να αποτελέσει έτος οικονομικής ανάκαμψης και σταδιακής αποδέσμευσης από τα μνημόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒΚ, συμπληρώνοντας: «Για να γίνει όμως αυτό, απαιτούνται η θετική αξιολόγηση των δανειστών και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επιπλέον όμως απαραίτητος είναι ο σχεδιασμός μιας σταθερής οικονομικής πολιτικής, η οποία θα βασίζεται αφενός σε μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει από την προηγούμενη δεκαετία και αφετέρου, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της γεωργίας και της βιομηχανίας».

Σε ό,τι αφορά στην κλωστοϋφαντουργία, ο κ. Κούρταλης εκτιμά πως το 2016 έκλεισε με μικρή αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών, που κυμάνθηκε γύρω στο 5%.

«Ο κλάδος -που άμεσα και έμμεσα απασχολεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και είναι έντονα εξαγωγικός- προσπαθεί να συντηρήσει τις δυνάμεις του (σε ένα περιβάλλον μεγάλων προκλήσεων), ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒΚ.

 


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v