Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η εισαγγελική έρευνα στη Novartis, το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολογήτου, οι αλλαγές στις εισφορές, οι στόχοι της Πόλας Ρούπα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Novartis: Νέα έρευνα διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου, αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Αναμένεται να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί ανώτερων στελεχών της εταιρείας σε βάθος 10ετίας για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής ή του ξεπλύματος.

Διαπραγματεύσεις: Αν και η κυβέρνηση επισήμως ξορκίζει κάθε συζήτηση για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, στην πραγματικότητα έχει αρχίσει να το συζητά με τους δανειστές. Εκείνοι επιμένουν ότι αυτή είναι η μόνη λύση για σίγουρα και μετρήσιμα έσοδα, σύμφωνα με τα «Νέα».


Εισφορές: Με τα υψηλότερα εισοδήματα του 2015 θα υπολογίζονται οι φουσκωμένες εισφορές, γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος». Κλιμακωτό μηνιαίο χαράτσι από 87 ευρώ έως 222 ευρώ για ετήσια εισοδήματα έως 7.033 ευρώ. Βόμβα η εγκύκλιος για τα «μπλοκάκια».

Πλαστικό χρήμα: Τζίρο άνω των 20 δισ. ευρώ αναμένουν οι τράπεζες από τις συναλλαγές με «πλαστικό» χρήμα για φέτος, από τα περίπου 16 δισ. ευρώ με τα οποία έκλεισε το 2016, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική».

Τρομοκρατία: Συνολικά 70 πρόσωπα και οργανισμούς είχε στοχοποιήσει το τρομοκρατικό δίκτυο της Πόλας Ρούπα. Στη «λίστα» περιλαμβάνονται θεσμικώς κορυφαίοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και τραπεζίτες, όπως αναφέρει το «Έθνος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v