Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Οπλίστε τα short σε S&P και DJIA!

Οι 1.700-1.720 και οι 15.600 μονάδες τα κρίσιμα επίπεδα όπου θα αγγίξουν κορυφή οι αμερικανικοί δείκτες. Ποιοι δείκτες είναι υπεραγορασμένοι και γιατί οι αναλυτές της UBS βλέπουν διόρθωση.

UBS: Οπλίστε τα short σε S&P και DJIA!

Η ομάδα τεχνικής ανάλυσης της UBS βλέπει ότι το ράλι στους αμερικάνικους δείκτες είναι ένα εξωτερικό σοκ, απόρροια των σχολίων του Bernanke της Fed, και απλώς εκτινάσσει την ανοδική κίνηση των τιμών των μετοχών.

Η άνοδος δεν αποτελεί όμως τη βάση για μια νέα ισχυρή διάσπαση, και αυτό σημαίνει ότι πιο μακροπρόθεσμα η τρέχουσα άνοδος είναι μέρος της αναμενόμενης καλοκαιρινής διανομής των τίτλων στα υψηλά!

"Παρότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ενδεχόμενη υπέρβαση των 1.700-1.720 μονάδων στον S&P 500, θα θέλαμε να τονίσουμε να μην κυνηγήσετε τον δείκτη στα υψηλά του. Η καθοδική διάσπαση σε ημερήσιο διάγραμμα του επιπέδου των 1.654 μονάδων θα είναι η πρώτη αρνητική ένδειξη και θα σημαίνει ότι η σημαντική κορυφή πραγματοποιήθηκε, με συνέπεια να οδηγηθούμε σε διόρθωση προς τις 1.560-1.536 μονάδες μέσα στον Αύγουστο", υποστηρίζουν οι Michael Riesner και Marc Müller της UBS.

 

 

Για τον δείκτη Dow Jones Industrial Average, αυτό σημαίνει διόρθωση από τα υψηλά των 15.600 μονάδων, που θα είναι η πιθανή κορυφή, από 9% έως 13% στα επίπεδα των 14.200-13.800 μονάδων.

 

 

 

Σε βραχυπρόθεσμη βάση, οι δείκτες Russell-2000, OSX, DJT είναι άκρως υπεραγορασμένοι και αντιμετωπίζουν ισχυρές αντιστάσεις, εξηγούν οι αναλυτές της UBS. Η αγορά μετοχών των ΗΠΑ είναι κοντά στη δημιουργία της σημαντικής κορυφής (ο Dow Jones βρίσκεται κοντά στο να ολοκληρωθεί το κύμα 5) που οι αναλυτές της UBS περίμεναν στα τέλη Ιουλίου ή στο πρώτο μισό του Αυγούστου, σενάριο το οποίο μάλλον ήρθε νωρίτερα.

Για τις ευρωπαϊκές μετοχές και τους δείκτες DAX 30, Euro Stoxx 50 και FTSE 100, παρότι η εικόνα τους είναι διαφορετική από τους δείκτες των ΗΠΑ, επίσης οδηγούνται σε υπεραγορασμένες περιοχές.

Για τον Euro Stoxx 50 τοποθετούν ως κρίσιμο όριο τις 2.717 μονάδες και εκτιμούν ότι καθώς οι ευρωπαϊκές μετοχές εξακολουθούν να υποαποδίδουν των δεικτών των ΗΠΑ, κλείσιμο στο ημερήσιο διάγραμμα κάτω των 2.666 μονάδων θα είναι το πρώτο αρνητικό στοιχείο για έναν τακτικό σχηματισμό αντιστροφής (tactical reversal pattern).

Στη μακροπρόθεσμη άποψή τους, η Ιαπωνία παραμένει bullish, αφού ο Nikkei 225 έχει εισέλθει σε ένα νέο μακροπρόθεσμο bull market και ο τρέχων κύκλος διόρθωσης που παρατηρείται απλώς αποτελεί διόρθωση της μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης που βρίσκεται σε ισχύ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v