Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2014

Χρειαζόμαστε την τρόικα για να υπολογίζουμε σωστά;

Aν κάνει η ελληνική πλευρά ένα βήμα, θα κάνουμε κι εμείς άλλο ένα και θα βρεθούμε πιο κοντά, ισχυρίζονταν οι δανειστές πριν από την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο.

Τελικά, οι λεονταρισμοί που ήθελαν η κυβέρνηση να μην παίρνει πίσω τη σχετική ρύθμιση πήγαν περίπατο μέσα σε λίγες μέρες.

Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε έμμεσα, άσχετα αν δεν θα το παραδεχθεί δημοσίως, ότι οι εκτιμήσεις της τρόικας για τις επιπτώσεις της ρύθμισης για τις 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων ήταν σωστές και θα είχαν σημαντική επίπτωση στα κρατικά έσοδα.

Είναι κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ενημερώσει εγκαίρως και σωστά την πολιτική ηγεσία που ήθελε να νομοθετήσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις επιπτώσεις στα έσοδα. Όμως, είτε δεν το έπραξαν, είτε έκαναν λανθασμένη εκτίμηση, με αποτέλεσμα να αναλάβουν δράση τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία που δημιουργείται τέτοιο ζήτημα. Δυστυχώς, εκτός από την προχειρότητα σε πολιτικό επίπεδο, η νέα ρύθμιση προδίδει επίσης τις αδυναμίες των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v