Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2015

Τορπίλη στην αξιοπιστία της κ. Νουί και άλλων από την ελληνική κρίση

Στην Ελλάδα είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε πολιτικούς και άλλους να λένε ένα πράγμα σήμερα και να διαψεύδονται από τα γεγονότα λίγο καιρό ή μήνες αργότερα.

Όμως, το ίδιο φαινόμενο δεν είναι συνηθισμένο στο εξωτερικό. Γι' αυτό τα ξένα ΜΜΕ και άλλοι δεν τους αφήνουν συνήθως σε χλωρό κλαρί.

Η ελληνική κρίση έχει συμβάλει στα αποκαλυπτήρια αφού πολλοί έχουν κάνει κατά καιρούς δηλώσεις οι οποίες έχουν διαψευστεί αργότερα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα αξιοπιστίας.

Όπως μας υπενθύμισε χθες κάποιος, ένα από τα άτομα που ανήκουν στην ανωτέρω κατηγορία είναι η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του SSM, του εποπτικού οργάνου της ΕΚΤ. Δεν πάνε πολλοί μήνες από τότε που έβγαινε η κ. Νουί δημοσίως για να τονίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες ήταν κεφαλαιακά ισχυρές. Κι όμως σήμερα, οι ίδιες τράπεζες χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση για να ανακτήσει το αποταμιευτικό κοινό την εμπιστοσύνη του προς αυτές.

Φυσικά, δεν φταίνε οι τράπεζες για τα capital controls και όλα τα άλλα που προηγήθηκαν για να φτάσουν σ' αυτό το σημείο. Όμως, η πράξη δείχνει ότι θα χρειαστούν σημαντικά, φρέσκα κεφάλαια για να αντεπεξέλθουν στον ρόλο τους.

Αυτό υπονομεύει την αξιοπιστία της κ. Νουί και άλλων ξένων αξιωματούχων, που άλλα έλεγαν μέχρι πριν από λίγο καιρό όπως σωστά επισημαίνεται από τρίτους...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v