Μεθαύριο «κληρώνει» για την Ελλάδα και την Ευρώπη και το αποτέλεσμα της κάλπης προοιωνίζεται εξελίξεις που θα αφορούν -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- τη μορφή της ευρωζώνης, τον βαθμό... γερμανικότητας της Ε.Ε. Και τον ρόλο που θα έχουν συν τω χρόνω τα «κεντρικά όργανα» (από την ΕΚΤ και την Κομισιόν μέχρι την Bundesbank και το Βερολίνο).Σε σειρά άρθρων και σχολίων του το Euro2day.gr προσεγγίζει -προπάντων νηφάλια- όσα διαδραματίζονται αυτήν την περίοδο-, παραθέτοντας διαφορετικές εκτιμήσεις, αντικρουόμενες γνώμες κι αιρετικές απόψεις.
Σε αρκούντως περιγραφικό θέμα (Γ. Κτικαδιανός / premium.paratiritis.gr) παρουσιάζονται οι τέσσερις άνθρωποι, από τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, που αποτελούν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για το πολιτικό και το γραφειοκρατικό διευθυντήριο των Βρυξελλών.
Η Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν, ο Βρετανός Νάιτζελ Φάρατζ, ο Ιταλός Μπέπε Γκρίλο και ο Ολλανδός Γκέερτ Βίλντερς είναι σήμερα η αιχμή του δόρατος των ευρωσκεπτικιστών. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, 1 στους 3 Ευρωπαίους προτίθεται με την ψήφο του στις επερχόμενες ευρωεκλογές να αμφισβητήσει την ενιαία Ευρώπη και η προοπτική της ύπαρξης πολιτικής ομάδας από τον συγκεκριμένο χώρο στο Ευρωκοινοβούλιο προβάλλει πλέον ως ιδιαίτερα πιθανή.
...Αυτά αναφέρονται -μεταξύ άλλων- στο σχετικό θέμα μας που δημοσιεύεται στο τρέχον φύλλο του ΜΕΤΟΧΟΥ (φύλλο 844) με τον εύγλωττο τίτλο «Η ώρα μηδέν για την Ευρώπη έφτασε».
Αυτά τα ολίγα και ενώ διαβάζω πως «άνεμος... Φάρατζ σαρώνει τις εκλογές στη Βρετανία - Προβληματισμός στους Συντηρητικούς».
Αλλά και «αιφνιδιαστική επιδείνωση επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, υποχώρηση του δείκτη lfo στο 110,4 από το 111,2 τον Απρίλιο».
Άντε, και καλό βόλι, που λένε.